badkamer

content-badkamer

De grootte van de badkamer bepaalt de grootte van het sanitair maar wat voor materiaal en ontwerp moet je kiezen? Door het grote aanbod is dat minder eenvoudig dan je denkt. Boven aan de lijst moet de keuze van het bad komen. Het is het grootste object in de badkamer en het bepaalt de sfeer. Denk eerst na over de vorm. Een vrijstaande badkuip midden in een grote badkamer ziet er prachtig uit; in een kleinere badkamer zou je hem in een hoek kunnen zetten. Wees niet bang om allerlei baden uit te proberen voor je er een koopt, want een bad moet comfortabel liggen.

Tegenwoordig zijn de meeste baden gemaakt van acryl, dat warmer is dan staal en minder kwetsbaar. Maar als je budget het toelaat, kun je ook andere materialen overwegen.Natuurlijke materialen zoals steen en hout doen het prachtig in een badkamer’, of neem iets heel moderne zoals lichtgewicht kunsthars of gerecycled plastic. Ook is er een ruime keus aan kleuren. Kies een wastafel die bij de vorm en kleur van het bad past en denk goed na over het ontwerp van de wastafel unit. Moderne unies die in hun geheel aan de muur gehangen worden, zien er strak en gestroomlijnd uit. Zorg dat de muren sterk genoeg zijn om het gewicht te dragen.

In dit deel van de bskamer kan het water in het rond spatten, dus zorg dat er een goede afvoer is voor de wastafel en het omliggende gebied. Kies kranen uit die passen bij de rest van het ontwerp. Het is het mooiste als het toilet helemaal tegen de muur aan zit, zodat je geen zicht hebt op afvoerbuizen.

Zorg wel dat je nog goed bij de stortbad kunt. Koop bij voorkeur een waterbesparend toilet met dubbele spoeling of spaarknop.

top