CATEGORIE

inrichten van uw badkamer

Als je een compleet nieuwe badkamer inricht moet je zo veel mogelijk bergruimte inplanten. Maak nissen in de douchemuur voor zeep en schoonmaakproducten (als de muur dik genoeg is) of prop een kastje in een loze ruimte aan het voeteneind van het bad. In een grote badkamer kun je een hele kastwand maken. Als je hem dezelfde kleuren geeft als de rest van de badkamer, ‘verdwijnen’ de kasten wanneer de deuren gesloten zijn. Bij het indelen van de bergruimte kun je ook uitgaan van het sanitair. In een kast onder de wastafel kun je alle toiletspullen kwijt, zonder dat er veel ruimte in beslag genomen wordt. Of waarom zou je het bad niet wat verhogen, zodat je er een paar laden onder kunt maken voor de handdoeken? Denk ook aan oplossingen zoals kastjes met spiegeldeuren of kisten die tevens dienstdoen als zitmeubel.

EEN KLEINE BADKAMER

Als je een kleine badkamer hebt, moet je de ruimte optimaal benutten. Bevestig haakjes onder aan een wandplank of koop een douchegordijn met handige zakken. Je hoeft niet alles te verbergen, maar houd alles wat je uitstalt schoon en netjes en kies afvalbakken die tegen vocht kunnen. Kies zo veel mogelijk voor bergruimte hoog aan de muur. Een vloer die leeg en schoon is, zorgt voor een nette, opgeruimde badkamer. Voordat je bepaalt hoeveel bergruimte je nodig hebt, moet je eerst je badkamerspullen opruimen. Als je overbodige spullen hebt weggegooid, heb je misschien veel minder bergruimte nodig. Gebruik de achterkant van de deur als bergruimte. Een houten rekje met knoppen leent zich prima voor natte handdoeken. Verf het in bijpassende kleuren. Giet lotions en andere toiletspullen die je dagelijks nodig hebt, over in mooie glazen flessen en stal ze uit op een plank. Als je geen plek op het bad hebt om de zeep neer te leggen, maak dan een nis in de muur of koop een zeeppoeder met zuignap voor aan de muur.

 

BADKAMER KLEUREN

Met wat kleine ingrepen kun je de badkamer inrichten tot een plek waar je de hele dag wel zou willen zijn. Een grote badkamer kun je verfraaien met dingen die je normaal niet met een badkamer associeert – een leunstoel of een schapenvacht Met dit soort dingen breng je comfort in een functionele ruimte. Bedenk wel dat je in een vochtige ruimte zachte stoffen regelmatig moet luchten om schimmelvorming te voorkomen. Als je geen vloerverwarming hebt, zou je kunnen overwegen om een mooi voorgegeven handdoekenradiator te installeren.

Tegenwoordig heb je allerlei innovatieve radiatorontwerpen in allerlei kleuren. Wat je ook kunt doen, is op zoek gaan in winkels naar ongebruikelijke artikelen zoals een ouderwetse zeepdispenser voor aan de muur of grappige tandenborstelhouders. Ook met het raam valt van alles te doen. Als je een badkamer in cottagestijl wilt, moet je oude gordijnen kopen of rolgordijnen met een patroon of zelfs foto naar keuze. Voor een minimale uitstraling moet je melkglas nemen en gordijnen weglaten. Zorg ten slotte voor een paar decoratieve details, Of het nu oude glazen flessen zijn of een rijtje kiezelstenen, dit soort details kan een wereld van verschil maken. Als je geen permanent melkglas wilt, maar wel van melkglas houdt, kusje de ruit bedekken met folie. Folie is in alle soorten en maten te kragen en je kunt het er weer makkeljk afhalen als je erop uitgekeken bent. Doe iets leuks met de inrichting van het bad. Bedek het met houten panelen met daarop een enorme, gelamineerde foto of snijd een stuk gekleurd perspex op maat en verlicht dat van binnenuit (Vraag advies aan een vakman over veiligheidsaspecten bij dit soort verlichting.)

Zet snijbloemen in de badkamer. Hoewel je ze regelmatig zult moeten verversen, geven bloemen een badkamer sfeer. Sommige kamerplanten doen het ook goed in de badkamer. De badkamer is de meest sensuele plek van het huis. Zorg dus dat hij lekker ruikt.

Vermijd chemische luchtverfrissers, maar neem geurkaarsen of natuurlijke parfums. Een paar hyacinten of wat gedroogde lavendeltakjes doen wonderen.Een badkamer ontwerpen is een leuk project, die mooie resultaten kunnen opleveren zolang je maar met de belangrijkste factoren rekening houdt.

top