badkamer

content-badkamer

Als het huis maar één badkamer heeft, zal de inrichting moeten voldoen aan de eisen van het hele gezin. Denk goed na over hoe en wanneer de ruimte gebruik wordt en probeer gezinsvriendelijke oplossingen te bedenken, zodat de badkamer te allen dijde goed functioneel is. Wanneer jij en je partner elke ochtend constant moeten vechten om een plekje in de badkamer, zou je eventueel een tweede wastafel kunnen installeren of twee zitbaden naast elkaar, als je daarvoor de ruimte en het geld hebt. De badkamer is een functionele ruimte, maar hij moet ook gezellig zijn. Je zou er een luie stoel neer kunnen zetten of een bank met kussens. Houd daar rekening mee bij de inrichting en planning.

Als je kleine kinderen hebt, moet je zorgen dat ook zij met de badkamer overweg kunnen. Kies baden en wastafels met ronde hoeken en zorg voor een vloer waar je niet op uitglijdt, ook niet als hij nat is. Veiligheid is van groot belang in een badkamer en met een paar eenvoudige maatregelen kun je heel wat ongelukken vermijden. Met vloerverwarming heb je geen radiatoren met scherpe kanten meer nodig. Met een dubbel bad een waarbij de kranen in het midden zitten kunnen de kinderen veilig elk aan een kant zitten, Om verbranding door heet water te voorkomen, kun je beter een mengkraan nemen dan een aparte koud en warmwaterkraan. Nog beter is een thermostaatkraan met ingebouwde temperatuurcontrole. Het is ook verstandig om ook als je een bad met douche hebt, een doucheophanging te installeren, zodat je je handen vrij hebt om je haren te wassen.

Een badkamer moet schoon zijn en vooral niet rommelig. Zorg dat ook de kinderen de ruimte zonder veel moeite netjes kunnen houden. Installeer haakjes op kindhoogte, zodat ze makkelijk hun handdoeken op kunnen hangen (haakjes met zuignappen werken goed op tegels) en zorg dat er voldoende bergruimte is voor badspeelgoed, zeep en tandenborstels waar ze allemaal goed bij moeten kunnen.

top