Slaapkamer

content-slaapkamer

KWALITEITSMATRASSEN

In een comfortabel bed slaap je gemiddeld 42 minuten langer dan in een oncomfortabel bed. Het is dus verstandig om de duurste matras te kopen die je je kunt veroorloven. Voordat je tot een dergelijke aanschaf overgaaf, moet je alle matrassen goed uitproberen in alle mogelijke houdingen.

Als je een losse matras koopt, moet je zorgen dat de maten exact kloppen, zodat het precies in de ombouw past. Stel eerst een budget vast voor het dekbed. Natuurlijke materialen hebben een luxe uitstraling’, ze ademen en voorkomen transpiratie. Ook gaan natuurlijke stoffen langer mee dan synthetische. De geijkte natuurlijke vulling voor dekbedden is een combinatie van eendendons en veren.

Puur dons is lichter. Een synthetisch dekbed is praktisch, omdat je het in de wasmachine kunt reinigen, maar het voelt minder prettig aan dan een vulling met veren, Dekbedden zijn populair, maar met traditionele dekens en quilts kun je de slaapkamer de nodige kleur en textuur geven.

TIPS

  • Als je een matras koopt, laatje dan niet misleiden door de term orthopedisch. Het betekent alleen dat de matras steviger is, maar niet dat hij speciaal ontworpen is voor mensen met klachten.
  • Dekbedden van 100 procent dons zijn superzacht, omdat dons veel buigzamer is dan veren. In dons zit in tegenstelling tot veren immers geen harde schacht. Ganzen uit koude streken hebben extra wollig dons, dus je betaalt meer voor een dekbed uit Siberië.
  • Het is belangrjk om een donzen dekbed goed te luchten. Schud het regelmatig uit om de luchtcirculatie te bevorderen en om opeenhoping van de vulling te voorkomen.
  • Wanneerje katoenen lakens koopt, let dan op het aantal draden per vierkante inch (2,54 cm) . Bij standaartlakens is dat ongeveer 150, bj de betere kwaliteit begint het bij 180 en alles boven de 200 behoort tot de luxe lakens.
  • Synthetische dekbedden zjn ideaal voor mensen die last hebben van allergieën. Deze dekbedfen kunnen op 60 graden in de wasmachine gewassen worden, zodat alle stofmijten het loodje leggen.
  • Alsje een deken gebruikt in combinatie met een dekbed, leg hem dan onderom maar over een laken om te voorkomen dat de lucht die de warmte vasthoudt in het dekbed, eruit geperst wordt.
  • In een ruimte die bedoeld is om te slapen, moet een bed er mooi uitzien en comfortabel zijn. Dat betekent dat je fraai beddengoed moet combineren

 

top