Woonkamer

content-woonkamer

Bij bergruimte denken we aan een plek waar we spullen kunnen wegstoppen tot we ze nodig hebben. Maar in een woonkamer ligt dat anders we willen op de best mogelijke manier zorgen voor de spullen die we nodig hebben in een kamer waar iedereen zich op zijn gemak moet kunnen voelen. Natuurlijk kunnen we ook hier dingen discreet wegstoppen in kastjes, maar we kunnen ook werken met bergruimte die een dubbele functie heeft, zoals een open unit waarmee we de kamer in tweeën delen.

Een combinatie van ingebouwde en vrijstaande bergmeubels werkt meestal het best. Denk aan een boekenkast of een mooi oud dressoir. Ingebouwde bergmeubels komen het best tot hun recht als ze onderdeel vormen van een totaalconcept.

Een uitgelezen plek voor ingebouwde bergruimte vormen alkoven naast een haardpartij. Open wandplanken worden meestal aangebracht boven een lage kast. Wanneer je dat doet, moet je de planken bij voorkeur even diep maken als de kast, zodat je meer bergruimte hebt en extra ruimte voor lampen en snuisterijen.

Enkele tips voor bergmeubels:

  • In een rustieke woonkamer is een antieke Franse armoire zeer op zijn plaats. Je kunt hem eventueel ver-ven. Door zijn omvang kun je er van alles in kwijt, van boeken tot flessen.
  • Boeken mogen in een huiskamer gezien worden. Koop een systeem met verstelbare planken, of laat er een uit rvs maken op maat zodat je boeken van diverse afmetingen kwijt kunt.
  • Ingebouwde bergruimte ziet er het mooist uit als het dezelfde kleur heeft als de rest van het houtwerk in je kunt eventueel wel randjes en omlijstingen accentueren met een dieper kleur.
  • Mooie manden zijn ideale bergruimten. Zet ze bij elkaar op open planken, in strategische hoekjes of onder het raam en gebruik ze voor tijdschriften, kranten en rondslingerende spullen.
  • Ladekasten of gewone kasten zjn goede bergruimten, maar denk ook eens aan een kist of een sofa als je snel even wat spullen moet opbergen.

 

 

top