Slaapkamer

content-slaapkamer

Van de bloemmotieven uit de jaren vijftig tot moderne abstracte versies van de kleine twijgjes op een compleet witte achtergrond tot de enorme weelderige bloemmotieven: er is voor elk wat wils. Witte bloemdessins geven de slaapkamer een romantische tintje zonder dat de sfeer al te vrouwelijk wordt. Kies lever gedekte kleuren en geen roze, of neem een dessin met veel loof en slechts hier en daar een bloem om overdaad te vermijden.

Het grootste oppervlak in elke kamer vormen de muren. Een slaapkamer met bloemmotieven wordt meestal behangen met weelderige bloemetjesbehang. Gebruik het bij voorkeur op slechts één muur. Als je van een bloemenzee houdt en gevoel voor humor hebt, moet je alle muren en het plafond behangen met bloemetjesbehang. Ontwerpers van modern behang hebben allemaal hun eigen variaties op het klassieke bloemetjesbehang, je kunt echter ook oude patronen opsporen die nog steeds fris aandoen. Er is ruime keus aan textiel met bloemmotieven.

Denk aan dekbedovertrekken, quilts, lakens en spreien. Ook voor de raambekleding kun je romantische bloemmotieven gebruiken. Er zijn talloze gordijnen met bloemdessins of rolgordijnen met grote mooie patronen die je zelfs nog een beetje kunt zien als ze helemaal opgerold zijn. Ook de plank aan het hoofdeinde van het bed kun je bekleden met een bloemrijk stuk of stof. Let erop dat alles wel goed in balans is.

Te veel bloemen in te veel verschillende dessins zijn te druk en chaotisch. Houd je bij motieven die bij elkaar passen en gebruik ze op een paar plaatsen in de kamer. Kleine bloemaccenten kun je aanbrengen met kussens, schilderijtjes, lampenkappen of fraai beschilderde kamerschermen. En vergeet vooral niet dat er niets boven echte bloemen gaat.

top