Keuken

content-keuken

Een van de gevolgen van de snelle groei van steden in de 19e eeuw was dat de keuken verbannen werd naar een ruimte onder de trap, Nu, twee eeuwen later, zorgen nieuwe Ieefpatronen en een meer informele stijl van leven ervoor dat de keuken weer gezien wordt als een ruimte die een centrale rol moet spelen in het alledaagse leven van het hele gezin. Het is om verschillende redenen verstandig om de keuken, vooral als hij groot is, te bombarderen tot het hart van het huis.

Weinigen van ons willen een aparte eetkamer, dus is het zinnig om een tafel in of net buiten de keuken te zetten. Als er eenmaal een tafel staat, waar kun je dan beter lezen, je huiswerk maken of gewoon even zitten en wat praten? In een keuken waar geen gewone tafel past, kun je een keukenblok in het midden neerzetten of een bar met krukken met uitzicht op het kookgedeelte. Op die manier kun je de functionele en sociale aspecten van de ruimte combineren. Een familiekeuken moet er niet kil uitzien. Kleuren en decoratieve elementen moeten voor een gastvrije sfeer zorgen.

Als er genoeg ruimte is, kun je er wat gewone dingen uit de woonkamer neerzetten, niet als vervanging van de woonkamer maar als verlengstuk. Denk aan een luie leunstoel of nog beter een comfortabele kleine sofa, en een paar boekenplanken.

Al deze dingen moeten de familieleden naar de keuken lokken, want een familiekeuken moet bruisen van leven

top