Slaapkamer

content-slaapkamer

Denk eerst eens aan kleuren. In een kamer die glamour moet uitstralen, is geen plaats voor neutrale kleuren, maar wel voor gedekte kleuren. Waterig blauw, donkerroze, grijs en paars zijn allemaal kleuren die in aanmerking komen als ze maar niet te fel zijn. Gouden kleur voor muren, beddengoed en accessoires, maar houd de vloer simpel voor het juiste gewicht.

De meubels moeten een combinatie zijn van schoonheid en functionaliteit met als blikvanger het dressoir. Het traditionele slaapkamerdressoir heeft een driedelige spiegel, zodat je je gezicht aan alle kanten kunt bekijken. Bovendien geeft een dergelijke spiegel de glamour kamer extra licht. Wat ook niet mag ontbreken is een mooi bed met een opvallend of ongebruikelijk opstaand hoofdeinde.

Combineer een hoog opstaand gestoffeerd hoofdeinde met een eenvoudige divan of ga op zoek naar een oud Frans bewerkt houten bed met gedeeltelijk gestoffeerd hoofd en voeteinde of een bed met een opvallend metalen frame. Glanzende oppervlakken zijn essentieel in dit type kamer. Staande spiegels, behangen met sieraden, passen hier bij uitstek, evenals een kaptafel of wandtafeltje met spiegel. Kies lichtglanzend behang en geef met een satijnen sprei het bed meer glans. Als je de ruimte ervoor hebt, staat een leunstoel prachtig. Kies een antieke Franse stoel of een luxe lage leunstoel met fluwelen bekleding.

Voorzie de kamer van luxe accessoires die mooi zijn om naar te kijken of prettig aanvoelen: weelderige stoffen zoals fluweel en zijde: dikke zachte kussens voor op het bed: een kroonluchter of een mooie lamp; zijden gordijnen die helemaal over de vloer plooien of in brede bannen opgebonden worden. Alles wat mooi oogt en prettig aanvoelt, is van vitaal belang voor een sfeer van glamour.

top