Keuken

content-keuken

Een grote keuken is een luxe, maar net als bij een kleine keuken moet je de ruimte zo effectief mogelijk benutten. Hoe groot ook, het is belangrijk om de eigenlijke bergruimte compact en efficiënt te houden. Het is onhandig wanneer het fornuis en het werkvlak waar je het eten moet klaarmaken, een heel stuk uit elkaar liggen.

Het is wel handig wanneer je bijvoorbeeld een apart granieten werkvlak hebt voor het maken van gebak en brood, een houten werkblad voor het bak en snijwerk en een kleine gootsteen om de groenten schoon te maken.

Een grotere ruimte betekent ook dat je grotere apparatuur kunt aanschaffen zoals een grote koelkast of provisiekast. Een keukenbar is vaak aan te raden, omdat je dan de ruimte op een verantwoorde manier breekt en een grens creëert tussen de functionele en sociale aspecten van de ruimte. Je kunt er krukken tegenaan zetten en je kunt er zelfs over denken om hem te voorzien van een koolplaat en gootsteen, zodat de kok het eten kan klaarmaken met uitzicht op de kamer.

top