Keuken

content-keuken

Voor veel mensen is de belangrijkste vraag bij de aanschaf van een nieuwe keuken of het een inbouwkeuken moet worden of een met losse elementen. Een keukenontwerp moet passen in de ruimte die ervoor bedoeld is. In kleine ruimten is een inbouwkeuken meestal de enige praktische oplossing. Maar in een grotere ruimte verdient een ontwerp met losse elementen of een met een combinatie van losse en inbouwelementen misschien de voorkeur, vooral als de keuken deel moet uitmaken van de woonruimte.

Dit soort keuzen heeft alles te maken met de vraag hoe je de ruimte het beste kunt indelen met het oog op de werkdriehoek die elke keuken nodig heeft. In feite bedoelen we gewoon de spoelbak, de kookplaat en de koelkast. Het gaat erom dat je je zo makkelijk mogelijk tussen die drie strategische plekken kunt bewegen, zodat je bijna met je ogen dicht kunt koken.

Inbouwkeukens kunnen smal en lineair zijn of een groter rechthoekig oppervlak hebben. Ze kunnen L vormig of U vormig zijn, vaak met een kookeiland dat het ontwerp een lossere uitstraling geeft. Keukens met losse elementen doen het meestal beter in een grotere ruimte, waar een wat lossers stijl vereist is.

top