Keuken

content-keuken

De keuken is bij uitstek een plek waar we bergruimte nodig hebben, Waar die precies moet komen, is een kwestie van logica. Het is frustrerend als je in je keuken niet alle spullen kwijt kunt en als niet alles zijn eigen plaats heeft. Er moet dan ook heel wat opgeborgen worden in een keuken denk maar aan voedsel vers, gedroogd of ingeblikt’, kookgerei en borden, kopjes, glazen en bestek.

Veel van deze dingen kun je kwijt in eenvoudige keukenkastjes. Probeer al die spullen daar op te slaan waar je ze nodig hebt. Pannen moeten in de buurt staan van de koolplaat en de oven. Kopjes en glazen voor dagelijks gebruik moet je in de buurt van de gootsteen of vaatwasser opslaan (wellicht in een kastje boven de vaatwasser), en bederfelijke etenswaren moet je in een koelkast bewaren of in kastjes vlak bij het werkblad waar je het eten klaarmaakt.

Het grotere keukengerei dat je niet elke dag nodig hebt plus het serviesgoed en de glazen voor deftige gelegenheden kun je opslaan in keukenkasten waar je minder goed bij kunt.

Tips om uw keukenkastjes goed in te richten:

  • Vaak is er onder kookplaaten ruimte voor een of twee diepe laden. Die zijn handig voor steelpannen en braadpannen.
  • Wortelgewassen kun je beter niet in de koelkast bewaren, maar op een donkere plaats in een rieten mandje, zodat de lucht er goed bij kan.
  • Een grote ondiepe lade in de buurt van de koolplaat is ideaal voor onmisbaar keukengerei met onhandige afmetingen, zoals spatels en pollepels. Zo houd je een hoop ruimte op je werkblad over.
  • Zorg dat je genoeg stopcontacten boven het weekblad hebt voor waterketels en broodroosters.

 

top