Keuken

content-keuken

Een goede keuken kan niet zonder een goede verlichting en een goede verlichting is een essentieel onderdeel van het keukenontwerp.Net als voor de andere ruimten in huis geldt ook voor de keuken dat een goede verlichting sfeervol en functioneel moet zijn.

Dit kan variëren van tl verlichting onder wandplanken waarmee je het werkblad verlicht, tot lampen met zwanenhals die je in elke positie kunt buigen. Functionele lampen moeten bepaalde werkstukken beschijnen, waarbij het licht voor je moet vallen, zodat je niet in je eigen schaduw staat. Bepaal goed wat dergelijke lampen precies moeten belichten: misschien het fornuis, de werkbladen of de koelkast. Onder keukenkasten is tl verlichting handig en dat geldt ook voor railspotjes die je kunt richten.

Maak zo veel mogelijk gebruik van het zonlicht koop Iuxaflex of gordijnen die je kunt wassen zelfs met een afzuigkap komt er vet op. Als je keuken weinig of geen zonlicht heeft, gebruik dan lichtreflecterende kleuren en oppervlakken en zet hier en daar wat gloeilampen neer.

Enkele handige tips voor keukenverlichting:

  • Lampen met dimmers kunnen elke hoek van de keuken de gewenste sfeer geven. Zorg wel dat niet alle lampen op een en dezelfde dimmer aangesloten zijn.
  • Als je fraai glaswerk hebt, kun je het mooi verlichten door er van achteren een lampje op te zetten.
  • Besef dat een ruimte die overdag genoeg zonlicht krijgt, ’s avonds niet alleen sfeerverlichting nodig heeft, maar ook functionele verlichting.
  • Tegenwoordig is interieurverlichting zowel wetenschap als kunst’, deskundigen kunnen sfeerverlichting ontwerpen die het natuurlijke licht van elk moment van de dag kan imiteren.
  • Alsje een tafel in de keuken hebt, is het een goed idee om pendellampen boven de tafel te hangen die je naar believen kunt laten zakken en omhooghalen.
top