badkamer

content-badkamer

Een badkamer in klassieke stijl heeft iets heel knus en vertrouwds. Denk maar eens aan klassieke badkuipen met koperen kranen, grote rieten wasmanden, geschrobde stenen of houten vloeren. Dat waren eerlijke, pretentieloze ruimten die ook in een modern huis even goed werken als destijds in een klassieke herenhuis of een cottage.

Traditionele onderdelen, variërend van de Engelse butler’s sink tot een art-decodouchemengkraan, zijn nog te vinden op internet maar ze zijn niet goedkoop. Als ze dat wel zijn, moeten ze waarschijnlijk opgeknapt worden. Een alternatief is om met namaak te werken. Je hebt dan een combinatie van een klassieke uitstraling en moderne technologie. Een klassieke badkamer moet iets vertrouwde en gezellige uitstralen. Kies klassieke kleuren voor de muren en het houtwerk, en vermijd felle kleuren. Gebruik eventueel behang en neem zachte stoffen voor gordijnen of voor kussens op een leunstoel (vergeet ze niet regelmatig te luchten).

Voeg nog wat oude details toe zoals een handdoekenrekje, een blok traditionele zeep en mooie glazen stolpflessen, maar laat de zinken teil achterwege.

top