badkamer

content-badkamer

Met een slimme planning en een paar trucjes kun je zelfs de kleinste badkamer omtoveren tot een luxe ruimte. Zorg ervoor dat je elke vierkante centimeter zo goed mogelijk benut. Probeer eerst of je elders wat ruimte kunt winnen. Als je doucheruimte heel erg klein is, zou je misschien het plafond kunnen verhogen of de vloer wat laten zakken, of de badkamer uitbreiden met een stuk van de aangrenzende slaapkamer.

Een andere oplossing is een en suite kamer met een scherm of schuifdeur. Als die oplossingen niet mogelijk zijn, gebruik dan alle hoeken en gaten voor bergruimte. Maak bijvoorbeeld een kastje boven de deur. Hang zo veel mogelijk aan de muur, zet het bad in een hoek en neem een opvouwbaar handdoekenrek. Een douchecabine neemt minder ruimte in dan een bad. Kies een zo groot en comfortabel mogelijk model met veel ingebouwde snufjes. Sommige nieuwe modellen hebben ingebouwde zitruimte, verlichting en zelfs mogelijkheden voor stoombaden of sauna (bedenk wel dat je dan een goede ventilatie nodig hebt). Wat de esthetische kant betreft moet je lichte, reflecterende materialen nemen.

Gebruik veel spiegels om de ruimte groter te laten lijken. Een enorme spiegel maakt de ruimte twee keer zo groot. Als de muren het gewicht van een glazen spiegel niet kunnen dragen, moet je er een van acryl nemen.

top