Woonkamer

content-woonkamer

Wanneer je kunst of andere dingen verzamelt, wil je er ook dagelijks van kunnen genieten. Waar kun je een collectie beter uitstallen dan in de woonkamer? Een woonkamer is niet alleen een ruimte om te zitten en te ontspannen, het is ook een ruimte voor mooie dingen.

Vrienden en kennissen ontvang je meestal in de woonkamer en die is bij uitstek geschikt voor kunstcollecties of andere verzamelingen. Mischien heb je een dergelijk collectie na vele jaren opgebouwd en speelt ze een belangrijke rol in je leven of bestaat ze uit een aantal geliefde opbjecten die op de een of andere manier iets met elkaar te maken hebben, op grond van ontwerp, thema of materiaal.

Wat de basis voor een collectie ook is zorg dat je alles zo goed en effectief mogelijk belicht. Eeen goede uitstalling hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Je moet alleen goed nadenken hoe alles het beste tot zijn recht komt. Sommige kunst objecten komen het beste uit op op open planken zonder glas ervoor; andere zijn het mooist op kamer, of lage oppervlakken. Bijna alle kunst collecties zien er het mooist uit als je alles dicht bij elkaar houdt of dat nu tegen de muur is of op eeen horizontaal oppervlak.

Een goede verlichting kan helpen maar het belangrijkste blijft een goede groepering, waarbij de objecten goed bij elkaar passen wat hoogten en vormen betreft. Het ophangen van foto’s en schilderijen is geen lastige klus, maar het kan wel lastig zijn om erachter te komen hoe je ze het beste kunt groeperen. Soms helpt het om eerst alles even op de grond te leggen en verschillende combinaties uit te proberen.

top