badkamer

content-badkamer

Badkamers in hotels blinken uit door luxe en comfort. Door hun schitterend ontwerp en afwezigheid van storende rommel bieden ze de ultieme badervaring. Het zou een te kostbare zaak worden om thuis een dergelijke extravagante en luxe ruimte te creëren, maar je kunt wel een paar ideeën uit zo’n hotelbadkamer overnemen.

Een fraai ontworpen bad geeft onmiddellijk een vijfsterrengevoel, of het nu een bad van steen is of van fonkeling mozaïek. Zet het in het midden van de badkamer, zodat het alle aandacht krijgt, maar controleer eerst of de afvoerput op de juiste plaats zit. Ook een verzonken bad maakt veel indruk, maar het is een fikse ingreep. Je moet eerst de vloer verhogen en treden maken. Een andere luxe optie is het zogenoemde infinity bath. Het bestaat uit een badkuip binnen een badkuip, zodat het water over de rand kan lopen. Dit is vooral mooi wanneer het bad vanuit het plafond als een waterval gevuld wordt.

Dit soort luxe badkamers vraagt om douches met enorme douchekoppen of met moderne regenpanelen. Controleer eerst of de waterdruk hiervoor voldoende is of installeer anders een aparte pomp, Ook met oppervlaktematerialen kun je de badkamer glamour geven. Blader door tijdschriften en kijk wat je aanspreekt. Kwaliteit is belangrijk, dus koop de beste materialen die je je kunt veroorloven – glad natuursteen, mozaïektegels met fraaie patronen of mooi donker hout. Een strook goudkleurige tegels bijvoorbeeld kan een badkamer ineens een andere aanblik geven.

Ook komen er steeds nieuwe kranen op de markt met allerlei technische snufjes. Denk aan een douche met aansluiting voor een mp3 speler een bad dat je kunt vullen via een afstandsbediening; of chromotherapieapparaten waarmee je het water een kleurtje geeft. Zorg ten slatte nog voor wat extra luxe in de vorm van kwaliteitshanddoeken en toiletartikelen.

top