Woonkamer

content-woonkamer

Veel moderne mannen willen hun huiskamer graag een mannelijk tintje geven en misschien heeft dat nog in de verte te maken met de resten van de oude herenclub of de studeerkamer, waarin vader zich placht terug te trekken als in een heiligdom. Hoe dan ook: het grote verschil tussen een woonkamer die ingericht is naar de smaak van de man en een kamer die meer tegemoetkomt aan de vrouw des huizen, is waarschijnIijk de afwezigheid van zachte spulletjes. In een mannenkamer is weinig plaats voor chintz met mooie dessins en lange, diepgeplooide gordijnen. De nadruk zal liggen op heldere lijnen en een afwezigheid van rommel. Voeg daarbij een relatief sober maar geenszins saai kleurenpalet en gestroomlijnd meubilair, en je hebt de perfecte mannelijke kamer waarin anderen zich ook op hun gemak voelen.

De ideale moderne mannelijke kamer is een kamer waarin alles heel duidelijk zijn eigen plek en betekenis heeft. Elk object ziet eruit alsof het daar thuishoort. Een nauwkeurige planning is dus essentieel, waarbij er vooral genoeg bergruimte moet zijn voor alle noodzakelijke spullen en zeker voldoende bergruimte voor allerlei gadgets. Er moeten voldoende flexibele contactdozen zijn, zodat alle technische hoogstandjes probleempjes kunnen functioneren.Het ontwerp van dit soort kamer wordt verder ingevuld met zorgvuldig gekozen meubels: er moet een comfortabele plek zijn om te zitten en te lezen, waarbij je moet denken aan sofa’s en stoelen met diepe zittingen en een hoge rugleuning. De kleuren van muren en stoffering moeten rijk en diep zijn of koel, maar nooit neutraal en saai. De vloer moet dienen als verbindende factor.

In een decor dat erg leunt op design en kleur en niet zozeer op decoratieve accessoires, is het raadzaam een blikvanger te hebben. Dat kan bijvoorbeeld een haardpartij zijn of een groep sofa’s en stoelen rond een lage tafel. Wanneer je al deze elementen combineert, is het duidelijk dat comfort in een mannelijke kamer de boventoon voert. Dat bepaalt uiteindelijk de perfecte mannelijke woonkamer.

top