Keuken

content-keuken

De Term retrostijl is nogal vaag als het gaat om het interieur. Voor sommigen betekent retro alles wat halverwege de 20ste eeuw is ontworpen. Voor anderen is het de stijl in zwang tussen de jaren dertig en zeventig. Weer anderen richten zich specifiek op de jaren vijftig en zestig.

Hoe dan ook, al deze volgelingen zijn het erover eens dat retrostijl over het algemeen betrekking heeft op een periode toen het moderne design begon op te komen met karakteristieke strakke lijnen, gewaagde kleuren en patronen en het gebruik van nieuwe materialen zoals plastic. De hedendaagse retro keuken is een combinatie van ontwerpen uit de 20ste eeuw met de moderne technologie van de 21ste eeuw. In termen van design zal het een inbouwkeuken zijn, omdat er in die periode geen andere typen waren, en bovendien waren het keukens met strakke lijnen.

Ook zal hij zich kenmerken door opvallende kleuren en een paar iconische meubels, zoals barkrukken met vechroomde poten of een stoel van gegoten plastic. Deze tijdbepalende items bewijzen maar weer eens hoeveel schitterende ontwerpen er gemaakt zijn halverwege de 20ste eeuw.

Tot de keukenaccessoires kunnen schitterende voorwerpen van glas keramiek uit de periode behoren, of keukenspullen van melamine. In een retrokeuken kun je als achtergrond voor de meubels en accessoires muren gebruiken die kenmerkend waren voor die periode: muren die helemaal behangen waren in markante patronen of die geverd waren in opvallende kleuren als lindegroen, feloranje of chocoladebruin. Probeer ook hier en daar wat aardewerk of plastic objecten neer te zetten, eventueel in combinatie met eigentijdse voorwerpen.

top