Slaapkamer

content-slaapkamer

De moderne rustieke stijl haalt de beste ingrediënten uit de traditionele rustieke stijl en mengt die met eigentijdse accenten. Natuurlijke materialen zijn hierbij essentieel. Denk aan katoenen lakens, wollen dekens, platte, geweven vloerkleedjes en veel hout. Een traditionele rustieke slaapkamer wekt de indruk alsof hij er jaren over gedaan heeft om zo te worden. De meubels staan achteloos op hun plaats en in de loop der tijd zijn er wat verfraaiingen aangebracht. Deze gelakte, landelijke sfeer vormt ook het had van de moderne rustieke stijl. Het is een heel warme en flexibele stijl die nergens gekunsteld aandoet. De kleuren zijn over het algemeen neutraal of gedekt, Muren zijn in onopvallende kleuren geschilderd en frisse moderne kieuraccenten worden geleverd door kussens, vloerkleden of een muur behangen met een bloemetjespatroon.

Stoffen en texturen die niet thuishoren in een traditionele rustieke slaapkamer, kunnen het geweldig doen in deze moderne variant. Dus denk aan een mix van glanzende zijde, weelderig fluweel of exotische geweven kleedsel. Laat vooral in donkere slaapkamers kussens en spreien fonkelen met glazen kralen of lovertjes. En decadente schapenvachten, geverfd in een felle kleur, kunnen de houten vloerplanken verzachten en voor kleur zorgen.

Slaapkamers in traditionele rustieke stijl hebben een opvallend bed, vaak van ijzer of bewerkt hout, maar een moderne rustieke slaapkamer vraagt om een eenvoudige divan of een strak hemelbed. Leg het bed niet vol met stapels dekens, dekbedden of quilts, maar kies eenvoudig klassiek bedlinnen in wit of crème met een deken in een warme kleur. Ga in tweedehandszaken of op rommelmarkten op zoek naar spullen die een rustieke uitstraling hebben. Denk aan ladekasten, oude schilderijen en spiegels. Vul dat aan met een sporadisch modern accent, zoals een opvallende gloeilamp of een modern vloerkleed. Zo krijg je een fraai contrast met de oudere voorwerpen en met de oude plafondlatten of houten vloeren van de kamer.

top