Keuken

content-keuken

Zoals je al uit de term kunt rvs afleiden, is roestvrij staal een duurzaam materiaal. We associeren het meestal met een professionele keuken. Wie roestvrijstaal kiest voor zijn keuken, is meestal een ervaren kok. Roestvrij staal of rvs is ook het soort materiaal dat aanzet tot een opgeruimde keuken. Het is vooral geschikt in een grote ruimte waar het wezenlijk deel kan uitmaken van de architectuur.reflecteert.

De roestvrijstalen keuken is, in tegenstelling tot de rustieke keuken, niet gezellig. Met dit steriele en toch elegante materiaal maak je duidelijk dat je een purist bent die gesteld is op orde en netheid en die niet tegen rommel kan. Sommige mensen vinden een geheel roestvrijstalen keuken te kil en kiezen voor het zachtere en warmere geborstelde staal, omdat roestvrij staal zo’n dominant materiaal is, verzachten veel ontwerpers het met andere elementen, zoals hout.

Vaak zie je een combinatie van hout en staal voor vloer- en muurkastjes. Ook wordt gebruik gemaakt van keukenapparatuur met een combinatie van hout en staal. Warme houtsoorten zoals beuk en esdoorn werken het best, omdat de gouden tinten effectief weerspiegeld worden in het staal. Juist het spiegeleffect van roestvrij staal maakt het een ideaal materiaal voor donkere keukens, omdat het alle beschikbare natuurlijke licht.

top