Slaapkamer

content-slaapkamer

Een slaapkamer moet een rustgevende ruimte zijn waar je nog wat aan kunt rommelen, een boek kunt lezen, je verkleden en waar je natuurlijk ook van je nachtrust moet kunnen genieten. Het is dus van belang om veel bergruimte te hebben, want niets verstoort een serene sfeer meer dan kleren en schoenen die overal rondslingeren. Slaapkamer kasten en bergruimte is dus een belangrijke element binnen de keuze van uw slaapkamer meubels.

De belangrijkste bergruimte wordt natuurlijk de garderobekast maar dan komt de vraag of je inbouwkasten wilt of losse kasten. Op maat gemaakte inbouwkasten hoeven niet duurder te zijn dan vrijstaande kasten en ze benutten de ruimte optimaal. Bovendien kun je die kasten naar eigen wens indelen: hoge hangrails als je veel jurken hebt of veel legplanken als je kleren hebt die nietjes opgevouwen moeten worden. Vrijstaande garderobekasten hebben het voordeel dat je ze nog eens kunt verplaatsen en dat je ze mee kunt nemen als je gaat verhuizen.

Als je van een retro of vintage stijl houdt kun je voor weinig geld oude slaapkamer kasten vinden op het internet of op rommelmarkten. Wat je ook kiest onthoud dat je over een paar jaar waarschijnlijk meer kleren hebt dan nu, dus neem een kast met 20 procent meer ruimte dan je nu zou nodig hebben. Zorg dat de roede in de hangkast breed genoeg is, zodat alle kleren ruim kunnen hangen en niet gaan kreuken en je ook makkelijk je kleren kunt vinden.

TIPS VOOR SLAAPKAMER KASTEN EN BERGRUIMTE:

  • Koop degelijke houten of gewatteerde kleerhangers. Met kleerhangers van draag kan je kleding gaan uitzakken.
  • Als je inbouwkasten installeert laat dan spotjes inbouwen, zodat je makkelijk en snel je kleren kunt vinden.
  • Grenen meubels zijn de laatste tijd uit de mode, maar hout is makkelijk te verven. Schuur het eerst, breng een laag grondverf aan en schilder het in de halfmatte kleur van je keuze.
  • Maak kastruimte vrij door kleren die niet bij het seizoen passen op te bergen in kledingzakken op een hoge plank in de logeerkamer of op zolder.
  • Bekijk van tijd tot tijd je garderobe. Als je een kledingstuk een jaar niet gedragen hebt doe het dan weg of geef het aan een goed doel.
top