Slaapkamer

content-slaapkamer

Slaapkamer kleurencombinaties. Het is vrij gebruikelijk om voor een slaapkamer kalmerende kleuren te kiezen, maar dat betekent niet dat een slaapkamer een zee van neutrale kleuren moet zijn of dat felle kleuraccenten niet zouden mogen.Kleur is erg subjectief.

Een kleur die voor de een verfrissing kan zijn, is voor de ander fel; wat voor de een warm is, is voor de ander somber. Daarom zijn er geen regels voor hoe je een slaapkamer kleur moet geven, maar het is wel verstandig om je niet te wagen aan prikkelbare kleuren. Bedenk ook dat wat voor kleur je ook kiest, je hem vooral zult zien bij fel ochtendlicht of bij kunstlicht, dus zoek een kleur die met beide extremen overweg kan. Als je met neutrale kleuren werkt, gebruik dan materialen met verschillende textuur voor de nodige visuele variatie.

Denk aan kleedjes, doeken, quilts of structuurbehang. Donkere kleuren kunnen warm en sensueel zijn. Geschikte kleuren zijn olijfgroen, blauwgroen en chocoladebruin. Felle kleuren kunnen te prikkeling zijn en kunnen een kamer klein maken. Als je echt van felle kleuren houdt, gebruik ze dan als accenten in het beddengoed of de gordijnen, of geef de plank aan het hoofdeinde een fel kleurtje.

top