Slaapkamer

content-slaapkamer

Of je een eenvoudige slaapkamer hebt met alleen maar een bed of een slaapkamer met inbouwkasten, dressoirs en nachtkastjes, je kunt hem zo voI zetten als je zelf wilt. Eén ding is zeker: je hebt in ieder geval een bed nodig. Een goede matras is onontbeerlijk. Wat je erop legt, is weer een ander verhaal.

VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN VOOR SLAAPKAMER MEUBELS

Divans of bedbanken hebben vaak bergruimte onder de matras en zien er mooi uit, zeker met bijpassend beddengoed of een artistiek verantwoorde hoofdsteun. Kies je voor een vintage-look, bezoek dan rommelmarkten of antiekwinkels voor oude ijzeren ledikanten of bewerkte houten Franse ledikanten. Of koop een moderne uitvoering van het klassieke sledebed of hemelbed. Het bed hoeft niet het visuele middelpunt van de kamer te vormen. Misschien wil je een grote antieke garderobekast in de kamer of een ladekast. Wat bergruimte betreft kun je ook denken aan dekenkisten, houten kratten en manden. Allerlei dingen kunnen als nachtkastje dienen: een bureau, kruk, hoedendoos of stoel.

Aan het voeteneind kun je ook meubels kwijt, maar denk niet onmiddellijk aan de dekenkist die daar van oudsher stond. Een klein bankje of zelfs een bureau kun je handig tegen het voeteneind schuiven. Als de kamer groot genoeg is, zou je er ook wat zitmeubels in kunnen zetten. Een luie leunstoel of een chaise longue kan je verleiden om er een boek te lezen of er gewoon te dagdromen.

top