Slaapkamer

content-slaapkamer

Slaapkamer verlichting kan de sfeer bepalen in een slaapkamer. Kies de ideale verlichting voor ’s nachts als je nog wilt lezen. Een slaapkamer wordt het intensiefst gebruikt aan het einde van de dag. Hoewel het een ruimte is waarin we ons bij zacht licht willen voorbereiden op de nacht, hebben we ook goede verlichting nodig voor als we ons aankleden en opmaken. Daarom is een goede combinatie van sfeerverlichting en functionele slaapkamer verlichting onontbeerlijk. Zorg dat de lampen onafhankelijk van elkaar te bedienen zijn en dat inbouwlampen voorzien zijn van dammers.

De meeste slaapkamers hebben één hanglamp in het midden, maar daarmee komt de textuur van de verschillende objecten in die ruimte slecht uit. Behalve een hanglamp moet je in ieder geval ook lampen hebben die naar boven schijnen en een zacht licht verspreiden.

Plafondspotjes zorgen voor een mooi achtergrondlicht, maar moeten niet boven het bed zitten, omdat ze dan hinderlijk in je ogen schijnen. Een tafellamp functioneert prima als bedlamp: nog beter kun je lezen met een verstelbare bureaulamp. Bedlampjes aan de muur zijn ook een prima idee en sparen ruimte uit op het nachtkastje.

top