Slaapkamer

content-slaapkamer

De meeste slaapkamers vragen om een praktische vloerbedekking, maar in de slaapkamer moeten luxe en schoonheid de doorslag geven. Vloeren in slaapkamers hebben niet veel te verduren en worden zelden geteisterd door zware schoenen, dus kun je hier werken met een lichtgekleurd hoogpolig tapijt. Mensen met allergieën kunnen beter iets anders aanschaffen, want hoogpolig tapijt is een geliefd materiaal voor huismijt. Ook als je van ontbijt op bed houdt, kun je met het oog op de kruimels beter geen hoogpolig tapijt nemen.

Tapijten van natuurlijke vezels zoals kokos, zeegras en sisal zijn slijtvast en zien er mooi uit, maar zijn nogal stug en niet aangenaam voor de voeten. Een goed alternatief is tapijt dat op kokos lijkt maar gemaakt is van wol en dus zachter is. Een planken vloer doet het prachtig in een slaapkamer. Hout is warm, stijlvol en praktisch. Leg een nieuwe vloer van planken waar geen knoesten of naden in zitten, of maak de bestaande vloer kaal, schuur hem en geef hem een nieuwe laklaag.

Kleedjes zorgen in een slaapkamer voor warmte, kleur en fraaie patronen. Leg een lekkere schapenvacht naast je bed of neem een wollige bontgekleurde kleedjes die je in de wasmachine kunt wassen.

TIPS VOOR EEN SLAAPKAMER VLOER:

  • Tapijten kunnen geknoopt of gelust zijn. Tapijten waarbij de polen dicht op elkaar zitten zijn het meest slijtvast. Verlourstapijten met dicht op elkaar gezette polen is fluweelzacht en het toppunt van luxe
  • Met de kleur van de vloer kun je een ruimte voor het oog groter of kleiner maken. Met lichte kleuren lijken de muren terug te wijken. Die kleuren zijn dus geschikt voor een kleine slaapkamer. Met donkere kleuren komen de muren op je af. Daarmee kun je een grote slaapkamer intiemer maken.
  • Met een goede onderlaag gaat een tapijt veel langer mee. Laat een nieuw tapijt leggen door een vakman.
  • Het schilderen van een houten vloer is een makkelijke en goedkope oplossing om verkleurd hout en lelijke knoesten weg te werken. Ook voor vloerverf is er een groot scala aan kleuren.
  • Als je goed bij kas zit en de slaapkamer een persoonlijke tintje wilt geven laat dan een vloerkleed op maat maken bij een van de betere tapijtboeren.
  • Neem zoveel mogelijk voorbeelden mee van de kleuren uit je slaapkamer wanneer je vaste vloerbedekking, vloerkleden of vloerverf gaat uitzoeken, omdat het erg lastig is om de juiste kleuren te onthouden. 

 

top