Keuken

content-keuken

Een keuken kan niet zonder water. Maar waar moet de spoelbak komen of moeten het er twee worden en waar hebben we het water voor nodig? Besef goed dat als een waterleiding eenmaal is aangelegd, het een hoop geld kost om er iets aan te veranderen, dus denk eerst goed na wat je precies wilt. Elke keuken heeft minstens één spoelbak nodig.

De plaats en omvang ervan zijn van vitaal belang. Kies een zo groot en diep mogelijke spoelbak. Er zijn immers zo veel spullen, variërend van fragiel porselein tot grote braadpannen, die je alleen met de hand mag afwassen. Verder is het ook handig om aan beide zijden van de spoelbak genoeg ruimte te hebben voor afdroogrekken. De beste vorm voor een spoelbak is rond of rechthoekig, afhankelijk van het ontwerp van de keuken. Mogelijke materialen variëren van roestvrijstaal of rvs tot email of composietmateriaal.

Een eenarmige zwenkkraan in een klassiek ontwerp past uitstekend in een keuken. Vaatwassers zijn tegenwoordig energiezuinig, reinigen goed en je kunt er een hoop vuil vaatwerk in kwijt.

top