badkamer

content-badkamer

En duik in zee is het beste en meest verkwik- kende bad dat een mens zich kan denken. Het zou natuurlijk heerlijk zijn wanneer de badkamer je ook aan de zee doet denken en je ook zo verkwikt. Houd de stijl simpel en leg de nadruk op natuurlijke kleuren en texturen Het strand biedt verschillende interessante kleurencombinaties – blauwgroen en zandkleurig’, turkoois en steen- kleurig; zeewier groen en hemelsblauw. Neem zo mogelijk plantaardige verf en vermijd glans lak. De badkamer moet er eerder uitzien als een hutje aan zee dan als een badkamer van een chic pension. Kies ook voor de vloer en andere oppervlakken natuurlijke materialen, zoals kale houten planken, kurk of ruwe stenen tegels. Voor nog meer textuur onder je voeten kun je een betonnen vloer met kiezelstenen nemen of moza├»ektegels met kiezelstenen. Met dat soort vloeren krijg je onmiddellijk een strand gevoel.

Planken met messing en groef verbindingen doen denken aan oude kapiteins hutten en zijn dus uitstekend geschikt voor een strand thema Gebruik ze voor muren, de ombouw van het bad of zelfs voor het plafond. Vroeger werkte men met losse planken van zachthout, maar tegenwoordig kun je kant-en-klare panelen met messing en groef kopen, gemaakt van MDF (geperst hout). Deze zijn makkelijker aan te brengen en goedkoper. Beide soorten moeten wel bewerkt worden met een sealmiddel, zodat ze roestwerend zijn, Kies voor de kleedjes en meubels materialen die bij het strand horen – een badmat van ruw zeegras of kokos of een rieten stoel – en koop rustiek uitziend sanitair.

Maak het geheel tenslotte af met wat spullen van een onbewoond eiland – een aangespoelde stoel, een mand met schelpen een echte spons of kies voor een nautisch thema met speelgoedboten ankers en trossen touw.

top