Woonkamer

content-woonkamer

In de 21e eeuw kan een huis niet zonder technologie. De vraag is alleen welke technologische snufjes we in huis willen halen en hoe we die gebruiken. Een van de pluspunten van moderne apparaten is het fraaie ontwerp: tv schermen zijn platter, dunner en minder storend, cd-spelers en dvd-spelers zijn gestroomlijnder en kleiner.

Het mispunt is dat er zo ontzettend veel apparaten in de handel zijn. Over het algemeen willen we in de huiskamer minimaal een tv-scherm, een dvd-speler, een console voor spelletjes en een stereoinstallatie.

Eigenlijk moet je in een vroeg stadium hier al over nadenken, zodat alle kabels discreet weggewerkt kunnen worden. De grote vraag is of al die apparaten zichtbaar moeten zijn of dat ze weggewerkt moeten worden en zo ja, hoe. Een tv-scherm kun je makkelijk in een kast verbergen. Dat kan een oude kast zijn of een die op maat gemaakt is. Tegenwoordig bestaan er ook schuifdeurmechanismen met schilderijtjes waarachter het scherm verborgen zit.

Een andere optie is om het tv scherm open en bloot aan de muur te hangen, in een boekenkast te zetten of op een oppervlak te zetten dat de juiste hoogte heeft. Waar je alles ook installeert, zorg dat je er makkelijk bij kunt en dat je de tv goed kunt zien. Niemand vindt het leuk om eerst meubels te moeten verplaatsen als hij tv wil kijken.

top