Keuken

content-keuken

Toen de eerste inbouwkeukens op de markt kwamen was er net als bij de eerste auto’s van Henry Ford maar keus uit één kleur. Maar in tegenstelling tot de zwarte auto’s van Ford waren deze eerste keukens wit. Wit was de kleur van de moderne tijd en van de vooruitgang: het symboliseerde netheid, efficiency en hygiëne.

Na verloop van tijd kwamen er meer kleuren en materialen voor zowel losse keukens als inbouwkeukens. Toch is voor veel mensen wit nog steeds de aangewezen keukenkleur. Wit betekent stijl, wit is tijdloos en overal inzetbaar. Wit is de juiste kleur voor een supermoderne, strak gelakte keuken met allerlei technische snufjes maar ook voor een klassieke functionele praktische ruimte. Wit werkt verassend goed in een rustieke keuken die deels woonruimte is en deels kookruimte, en wit is de ideale kleur om uiteenlopende elementen van een losse keuken te verbinden, zodat je een eenheid krijgt in het geheel.

Wit is een makkelijke achtergrondkleur en daarom is hij ideaal voor een keuken die deel uitmaakt van een grotere woonruimte. Op die manier valt het keukengedeelte niet op en krijgen andere architecturale elementen de aandacht die zij verdienen. Ook is het de ideal kleur voor een kleine keuken, omdat het de ruimte groter maakt.

De reflecterende eigenschappen van wit zorgen dat al het natuurlijke licht goed benut wordt. Hoogglanzend wit reflecteert uiteraard meer dan mat. Vooral met een witte vloer krijg je veel licht. Als je een oude keuken opknapt is een van de simpelste en goedkoopste oplossingen de deurtjes van aarechtkasten en hangkastjes te vervangen door witte deurtjes. Dat maak een wereld van verschil.

top