Slaapkamer

content-slaapkamer

Sommige mensen vinden een kleurenschijf met alleen maar wittinten kil en steriel, ze vinden het onpraktisch of voor sommige kamers ongeschikt. Die mensen hebben ongelijk. Met de juiste tinten wit krijgt een kamer stijl. Houd je gewoon aan een paar eenvoudige regels.

Vermijd puur, glanzend wit, dat ziet er veel te fel en steriel uit, vooral in een slaapkamer. Kies liever mergelwit of een van de honderden tinten gebroken wit. Probeer ze eerst goed uit, want je zult versteld staan hoe ‘gekleurd’ ze lijken. Wat er in het blik wit uitziet, kan er op een muur praarsachtig, perzikroze of grijs uitzien.Wil je een totaal witte slaapkamer, dan moet je de vloerplanken wit schilderen of tapijt leggen, maar bedenk wel dat wit een besmettelijke kleur is en dat je al het vuil en al de haren ziet. Als je een wat warmere sfeer wilt, moet je de houten vloer opgeveerd laten.

Een houtkleur past goed bij een compleet witte slaapkamer en geeft wat warmte. Je zou het hout ook met een Ioogmiddel kunnen bleken. Geschikte meubels voor een witte kamer kun je makkelijk en goedkoop vinden op rommelmarkten. Denk aan ladekastjes, tafels en stoelen. Schilder ze zo nodig in een halfmatte witte kleur.

Hiermee verberg je lelijke plekken en knoesten in het hout. Om te voorkomen dat een witte kamer steriel of saai wordt, moet je geborduurde spreien en traditionele quilts gebruiken. Leg kussens of kleedjes op de vloer. Laat de kamer fonkelen met spiegels. Zet ze tegen een muur of op een tafeltje. Ga op zoek naar fotolijstjes gemaakt van glas of van hout dat met glansverf beschilderd is, en hang een fonkelende kroonluchter aan het plafond. AI deze dingen geven een compleet witte slaapkamer een heel eigen sfeer.

top