Woonkamer

content-woonkamer

Een totaal witte woonkamer dat klinkt prachtig en dat is het ook, maar de perfecte witte kamer krijg je niet cadeau. Dat vereist de nodige zorg en toewijding. Je kunt eigenlijk het beste een kamer creeëren die eerder wit aanvoelt dan echt wit is. Doe dat met een subtiele combinatie van diverse witgradaties. Er zijn vele kleuren wit: kijk maar naar een kleurenwaaier van de huisschilder. Er zijn koele en warme wittinten en het is belangrijk om in een vroeg stadium te besluiten welke palet bij jouw stijl past. .

Wanneer je die vraag eenmaal beantwoord moet je het palet uitbreiden met een of twee wittinten. Ook moet er verschil zitten inde afwerkingslaag: binnen een kamer moet je zowel met mat, halfmat en zelfs hoogglans werken. De meeste witte woonkamers zien er bter uit met een paar kleine kleuraccenten, zonder schrille contrasten maar met subtiele kleuren van kussens, gordijnen of zelfs bloemen. Wit is een lichte kleur die alle natuurlijk licht weerkaatst. In principe is dat uiteraard prettig maar in zuidelijke landen waar het licht veel feller is dan het noorden moet het wit getemperd worden. Om diezelfde reden is een goede verlichting in een witte kamer nog mischien nog belangrijker dan in kamers met een andere kleur. Een variëteit aan lampen kan het licht in een witte kamer temperen en richten zodat bepaalde delen van de kamer warmte en comfort uitstralen. In witte woonkamers vallen subtiele variaties in textuur extra op zoals architecturale details of texitel. Bedenk dus goed wat voor vloeroppervlak of stoffering het beste resultaat oplevert in een witte kamer.

De meubels mogen niet overheersend zijn maar zeker niet onzichtbaar, vooral als je wittinten gebruikt voor beklede meubels. Beschilderde meubels doen het goed in een witte woonkamer. Het spreekt vanzelf dat een witte kamer gebaat is bij orde en netheid. Rommel past niet bij de koele en kalme sfeer die een witte woonkamer moet uitstralen

top