Woonkamer

content-woonkamer

Alle woonkamers hebben meubels nodig, maar dat betekent niet dat alles in aanmerking komt. Sommige woonkamer meubels lijken eerder op martelwerktuigen en stralen totaal niet het comfort uit dat je van meubels mag verwachten. Uiteraard is het belangrijk om meubels te hebben. Nog belangrijker is het om de juiste woonkamermeubels te hebben. Of het nu gaat om zitmeubels of bijzettafels of lampen, bij alles moet je de vraag stellen waar ze moeten komen in de ruimte die de belangrijkste kamer van je huis is.

Het belangrijkste is het zitmeubilair. Wat meestal het beste werkt, is een combinatie van stijl en design die aansluit bij verschillende gelegenheden waarvoor je de kamer gebruikt en bij ieders wensen. Sommige mensen hebben heel uitgesproken meningen over zitmeubilair. Velen willen graag wegzinken in luie stoelen of banken om te lezen of lekker te kletsen’, anderen houden juist van rechte stoelen, dus moet je beide groepen te vriend houden. Stoelen die tegen de muur staan en ingeschakeld worden wanneer je ze nodig hebt, zijn altijd handig.

Dat geldt ook voor lage krukken waarop je kunt zitten of die dienst kunnen doen als bijzettafeltje voor boeken en glazen. Wat je ook kiest: ga uit van het grote plan dat je voor de kamer in gedachten hebt en zorg dat de woonkamer meubels daarin passen. Afmetingen en proporties zijn van groot belang. Vooral banken moeten groot genoeg zijn. Een kleine bank in een grote ruimte is geen gezicht.

Stoelen hebben tafels nodig of andere platte oppervlakken. Als je tafels gebruikt, bedenk dan dat een tafel meer is dan een ruimte voor glazen, lampen en boeken. Hij moet binnen bereik van stoelen en sofa’s zijn. Kies meubels van verschillende hoogten en vormen, combineer bijzettafeltjes met kastjes of lage tafels of zet ze naast een bank.

top